Skador

Nyckeln till våra fina behandlingsresultat heter Doloradix-metoden.
Den är kort sagt, en förfinad undersökningsmetodik där stor vikt läggs på neurologi. Just vårt fokus på neurologi, skiljer oss radikalt från andra kliniker vilka oftast är mer rehab träning och biopsykosocialt inriktade.
Vid första besöket hos oss görs en grundlig neuro-anatomisk och allmänmedicinsk bedömning där vi insamlar även till synes små kliniska fynd, som var för sig kanske inte är avgörande men som sen när allt läggs ihop ger en logisk helhetsbild av dina besvär.

Som ett redskap i vår verktygslåda för att hjälpa dig har vi vår egenutvecklade och varumärkesskyddade dry needling-teknik naDN®.
Att behandla smärtproblem med mycket hög precision och effektivitet är vårt signum.

Nedan beskriver vi de vanliga områden och olika typer av smärtproblem som vi dagligen arbetar med som utgår från muskler, senor, leder, nerver, ligament, diskar.
Har du några frågor så kontakta oss gärna eller boka en tid så hjälper vi dig att bli fri från din värk!

Nacksmärtor

Vanligt förekommande problematik som drabbar ungefär hälften av alla vuxna varje år. Begränsad rörlighet, stelhet och värk i musklerna är vanliga symptom tillsammans med låsningar, huvudvärk och migrän, En nervrot kan ligga i kläm, vara inflammerad och orsaka intensiv utstrålande värk. Diskförändringar ex diskbråck, diskbuktningar och degeneration kan orsaka nacksmärta.

Ryggsmärta

Smärta i ryggen är vanligt förekommande bland både idrottare och motionärer på alla nivåer. Uppkomsten är vanligen långsam eller att man upplever att det hugger till i ländryggen. Smärtan och stelhet som uppkommer beror ofta på ömhet i muskler , ligament , leder och diskar.

crop unrecognizable woman showing chiropractor painful spot on back
crop masseur preparing client for spine treatment

Axlar

Smärttillstånd i axlar kommer ofta i samband med överbelastning, statiskt och repetitivt arbete, muskulär obalans eller instabilitet. Vanligt med smärtor vid lyft, inklämning smärtor av slemsäck eller sena., Värk och stelhet i musklerna som arbetar runt axel leden “Rotatorkuffen” är vanligt problem som orsakar smärta i axeln.

Armbåge

Ont på utsidan och insidan av armbågsleden är vanligt efter överbelastning för kontors och idrottsskada. Smärta runt armbågen när man ska greppa och lyfta är vanliga symptom. Molande värk , stelhet och smärta när man stöter till något hårt.
Två vanliga diagnoser är Tennisarmbåge och Golfarmbåge. Våra naprapater på Doloradix arbetar effektivt med att behandla det lokala smärtproblematiken och tar reda på varför problemet har uppstått.

person holding black and silver steel barbell photography

Bäcken, ljumske och höft

Väldigt många idrottare får akuta besvär som  sträckningar, bristningar, inflammationer i baksida lår, framsida lår eller ljumsken. Eller överbelastning problematik som stelhet, värk i muskler och senor som utvecklas under en tidsperiod från veckor till månader. Till en början är det oftast bara “ känning “ men kan sedan utvecklas till ett kroniska smärt och stelhets problematik. Vila ger oftast inte den effekt man önskar, inte heller enbart stretchning och några rehabövningar att stärka upp.

Knä

Knät är den led i kroppen som är mest skadedrabbade. Mest sannolikt för att det har höga funktionella krav och komplex anatomi. Vi på Doloradix har en gedigen kompetens och hjälpt många med smärtor i knät genom åren. Till hjälp har vi också vårt diagnostiskt ultraljud för att titta in i kroppen och se ex ligamentskador, svullnader / blödningar.

black under amour sneakers

Fot

Smärta under foten (hälsporre) kommer oftast i samband med löpning. Många gånger kan smärtan under hälen/foten komma från andra närliggande strukturer, senor, ligament.  Ett annat vanligt problem är smärta i hälsenan Tendinos. Undersökning av hälsenan kompletteras med en ultraljudsundersökning för att lägga upp effektivaste behandlingsplanen. Många gånger finns orsaken till din hälseneproblematik högre upp i kedjan. Andra skador vi kan hjälpa dig med är ligamentskador och mortons neurom.

Muskelbristningar

Vanligaste idrottsskadorna både hos elitidrottare och motionärer. Bristningar i vaden (gubbvad) , baksida lår (hamstrings) ,  insidan av låret / ljumsken eller någon av musklerna kring axelleden (rotatorkuffen)  är vanligaste områdena att skada. Våra naprapater på Doloradix hjälper dig komma tillbaka rekordsnabbt med hjälp av Doloradix effektiva behandling med naDN.